facebook instagram

Contact

FERRY ANIMATIE
Zomerhofstraat 60
3032 CM ROTTERDAM

Ferry van Schijndel
info@feranimatie.nl
+31(0)6-18154682

About me

Ferry van Schijndel – freelance animator / animatie regisseur.

Na het afronden van mijn studie Multimedia vormgever ben ik gaan werken bij mijn stagebedrijf “Taxus Interactive” dochter onderneming van Mondo (MCW) en “Hootchie Cootchie” (nu &Ranj) gevestigd in Rotterdam.

Na een jaar nam ik en twee collega’s (Lucas de Peinder & Martijn van de Bos) ontslag, om voor onszelf te beginnen. Dit werd VOLOP animatie en al snel werden we benaderd door Hans Wessels (Purno de Purno) voor een nieuwe animatieserie voor de VPRO, en maakten samen 39 afleveringen “Ffukkie Slim”.

In 2007 zijn we VOLOP gestopt en ben ik me meer gaan focussen op het regisseren van korte films en videoclips. Dit deed ik onder de naam Sowieso animatie & film. Daarnaast heb ik een aantal jaar part-time les gegeven op de WDKA aan de richtingen animatie, marketing en media design. 

Na een aantal jaar miste ik het animeren en hebben Lucas en ik de handen weer in een geslagen onder de naam Hocus Pocus animation en maakten we vanaf 2013 veel 2D en 3D bedrijfs- en uitleg animaties.

Daarnaast werkten we aan een aantal passie projecten samen met ZOHO Studio. Ondanks dat deze passie projecten vanwege financiële redenen niet helemaal van de grond kwamen, heeft het mij als maker wel enorm veel geïnspireerd. Mede hierdoor heb ik besloten om aan grotere animatie projecten te willen werken, liefst als animatie regisseur of een mooie creatieve & inhoudelijke rol in het project. Ik heb gemerkt daar mijn kracht zit in het verhaal tot een hoger niveau te brengen doormiddel van dieper na te denken over karakters en de wereld waarin zij leven. Op deze plek voel ik mij als vis in het water.

Sinds 2020 ben ik weer solo en wil me voornamelijk op karakter gedreven, narratieve animatie producties gaan richten. Verhalen die iets vertellen wat je raakt je laat lachen of anders naar dingen laat kijken. Karakters leven in blazen. Dit is waar mijn hart ligt en dit is wat het liefste doe.